Följ Power Circle

Blogg: goda exempel - Gävle Taxi

Blogginlägg   •   Nov 26, 2014 10:43 CET

Gävle Taxi är Gävles äldsta och största taxibolag, bildat 1922. De har sedan flera år tillbaka bedrivit ett mycket aktivt miljötänk. Idag är nästan hälften av deras personbilar miljöbilar och inom två år kommer samtliga personbilar vara miljöklassade. Men två av dessa fordon sticker ut lite extra. Sedan något år tillbaka har Gävle Taxi använt en Nissan Leaf i sin personbilsflotta och under 2014 köpte man också in en Tesla Model S.

Gävle Taxis VD Sven-Olov Hiller berättar att Teslan är ekonomiskt lönsam i deras verksamhet, trots den något högre prislappen. Detta beror på den låga bränsle- och driftkostnad som elbilen har. Dessutom finns det numera en Tesla Supercharger-station i Gävle, där laddning för Tesla-bilar är gratis, vilket gör att Teslans bränslekostnad är noll kronor.

Fördelen med Teslan jämfört med Leafen är dels att den är rymligare samt att den har längre räckvidd. Leafen var tvungen att snabbladda två gånger under ett pass, och numera körs den endast för färdtjänst i stan.

På årets persontrafikmässa fick Gävle Taxi ta emot priset ”Sveriges snyggaste taxi” för sin Tesla Model S. Inget överraskande då den är unik inom branschen.

Gävle Taxi kommer att fortsätta satsa på elbilar, och har siktet inställt på en Tesla Model X, som är den elbil Tesla kommer att släppa härnäst.

Även i andra länder har flera taxibolag köpt in just Tesla Model S till sina personbilsflottor. Senaste i raden var Amsterdams flygplats Schiphol som köpte in 167 Tesla Model S till sin taxiverksamhet.

Vi önskar Gävle Taxi lycka till med sin elbilssatsningar och hoppas att fler taxibolag tar efter!

/Mazdak Haghanipour, Projektledare Power Circle

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.