Följ Power Circle

Blogg: Laddat för kunskap

Blogginlägg   •   Mar 24, 2014 10:09 CET

Studier visar att det krävs upp till en miljon elfordon på de svenska vägarna år 2030 för att vi ska kunna uppfylla målen om en fossiloberoende fordonsflotta. Vår statistik visar att försäljningen av elfordon och ladd-hybrider har tagit fart, men ännu mer måste göras för att få ut fler antal elfordon på de svenska vägarna. Ett steg för att öka försäljningen av fordonen är utbyggnaden av laddinfrastruktur. Ett hinder i att laddinfrastrukturen inte byggs ut i Sverige är den låga kunskapsnivån kring dessa frågor. Det saknas helt enkelt bra och lättillgänglig information, och det är just denna information som skall tas fram i vårt nya projekt "Laddat för kunskap".

Inom ramen för projektet "Laddat för kunskap" kommer vi att utveckla och sammanställa informationsmaterial som ger en allmän och grundläggande orientering av laddinfrastruktur och som besvarar frågeställningar som:
- Vilka standarder använder dagens fordon?
- Hur ser utvecklingen ut de kommande åren?
- Hur kan vi använda befintlig infrastruktur som motorvärmaruttag?
- Vilka funktioner bör ny infrastruktur, och vilka krav bör ställas?
- Vad bör övervägas i val av plats för laddstation?
- Hur ser processen för projektering och byggnation av laddinfrastruktur ut?

Informationsmaterialet kommer att anpassas till flera kategorier av aktörer så som:
- Villaägare
- Bostadsrättföreningar
- Fastighetsägare
- Parkeringsbolag
- Företag
- Kommuner
Är du intresserad av att vara med som referensperson i projektet är du välkommen att kontakta mig!

Materialet kommer att produceras i tryck form, men även tillgängliggöras digitalt på nätet. 

Vi hoppas att detta material kommer leda till ökad kunskap och ökad användning av energieffektiva fordon samt att dessa fordon utnyttjar eldrift i största möjliga utsträckning till följd av en väl uppbyggd och fungerande laddinfrastruktur.

Inför detta projekt har jag, Mazdak Haghanipour, blivit anställd som en ny medarbetare. Jag har studerat Civilingenjör med inriktning energi- och miljö och har tidigare erfarenhet från energi- och klimatrådgivning men har också arbetat inom energibolag med frågor som rör fjärrvärme, kraft och elbilar. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.