Följ Power Circle

Blogg: The Power of Power Circle Summit

Blogginlägg   •   Nov 03, 2014 13:43 CET

Det känns skönt att kunna konstatera att vi har de flesta förberedelser inför Power Circle Summit på plats nu. Det enda som saknas är att tre dagar ska passera och att deltagarna ska droppa in med ett glatt humör – för det är väl fortfarande obligatoriskt på packlistan?

Det är lyxigt att kunna säga att vi har en lansering på konferensen! Lanseringen kommer från Energimyndigheten och är en studie om samverkan mellan småinnovativa miljöteknikföretag och kund. Den är extra spännande eftersom det inte gjorts många studier på just det området tidigare! Studien är finansierad av Energimyndigheten och genomförd av Andreas Englund på Mittuniversitetet.

Jag besökte Vind2014-konferensen för två veckor sedan och fick oerhört mycket inspiration av de samtal som fördes. Temat på konferensen var ”Förnybar el – framtidens exportvara?” och diskussionerna kom därför in mycket på dynamiska system med både import och export, där man bygger vindkraft där det blåser och solkraft där det är soligt. Och självklart kom de in även på energilagring. Vår kollega Bo Normark höll ett mycket uppskattat föredrag på energilagrens potential som det refererades till flera gånger under resten av konferensen. Bo pekade på den tyska marknaden där efterfrågan på energilager förväntas öka från ca 17 000 kWh år 2012 till över 140 000 kWh år 2016. Men vilken aktör kommer att göra dessa investeringar? Detta ser jag fram emot att höra Bo Normark berätta mer om på Power Circle Summit i hans föredrag med titeln ”Var sker och vem gör investeringar i energimarknaden?”

En annan intressant programpunkt på Power Circle Summit är Bo Dahlboms om ”Förändringskraften i det uppkopplade samhället”. Dahlbom skrev ett mycket intressant inlägg på Samordningsrådets hemsida om hur flera branscher förändras när de ”invaderas” av Internet. Och nu verkar det vara energibranschens tur – så som forum för den nya energibranschen känns det extra viktigt att få lyfta denna spännande del i energimarknadens utveckling. Det är tur att Jonas Abrahamssons inledningstal handlar om hur "Förändringens vindar blåser på energimarknaden" så att vi redan från början är uppvärmda och öppna för dessa omvälvande och häftiga förändringar som kan komma.

Och som om dessa fantastiska spelare inte vore nog så har vi ju även äran att presentera vår energiminister Ibrahim Baylan som kommer att tala om den hållbara energimarknaden ur sitt perspektiv. Häng med på Power Circle Summit och bli en del i Baylans kraftfulla laguppställning inför framtidens hållbara energimarknad!

Kolla in hela programmet här och anmäl dig, så ses vi i Göteborg på torsdag den 6 november!

... och glöm inte att twittra via #PCSummit14 !

/Malin Hansson, Projektledare Power Circle AB

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.