Följ Power Circle

Paradigmskifte i fokus: "Vi har en hel del att lära av musikbranschen"

Nyhet   •   Jan 25, 2018 14:12 CET

Årets Power Circle Summit tar nya djärva grepp.

För första gången blir det ett tvådagarsevenemang där paradigmskiftet på energimarknaden fokuseras. Man jämför också med andra branscher som gått igenom snabba omvälvningar.

– Vi har t ex mycket att lära av det som hänt i musikvärlden, säger Olle Johansson, VD på Power Circle.

Efter fjolårets succé i Göteborg flyttar Power Circle Summit i år till Stockholm där konferensen alltså sträcker sig över två dagar: 23–24 april.

Första dagen, eller rättare sagt kvällen, består av en nätverksmiddag med gästföreläsning (start kl 18). Även dag två, ett heldagsseminarium på Münchenbryggeriet, öppnar med en nyhet: nätverksfrukost med tre parallella seminarier.

I fokus står de snabba förändringarna inom energisektorn.

– Vi vill vara proaktiva istället för reaktiva och belysa sådant som får strategisk vikt framöver. Den snabba teknikutvecklingen sätter villkoren för att bedriva business på energiområdet, säger Olle Johansson.

Temat för årets konferens är ”Paradigmskifte på energimarknaden, vilken position tar du?”.

Slutkunderna kan revolutionera branschen, menar han.

– De går ifrån att vara konsumenter i traditionell mening och blir istället prosumenter. Alltså en mix av konsumenter och producenter.

Under konferensen uppmärksammas nya företag med nya affärsmodeller och produkter. Många av dem är startups som tar plats i startfältet för årets Innovationsrace, där publiken är med och utser slutsegraren.

Nytt för i år är också att andra branschers förändringsresa belyses på scen.

– Tanken är att jämföra och dra slutsatser från verksamheter som gått igenom en stor omställning, säger Olle Johansson.

Bl a analyseras musikbranschen. Ett bra exempel, tycker han:

– Den visar hur digitalisering och nya konsumtionsvanor totalt kan kullkasta förutsättningarna: fabriker som gjorde CD-skivor fick lägga ned. All produktion, distribution och försäljning påverkades i grunden.

– Det finns många likheter med det som nu håller på att ske på energimarknaden.

Power Circle Summit arrangeras av Svenska Mässan i samarbete med Power Circle och Energimyndigheten. För mer information och anmälan, som öppnar inom kort, till konferensen: www.pcsummit.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.