Följ Power Circle

Power Circle lanserar Elbilsakuten

Nyhet   •   Nov 07, 2016 09:57 CET

Power Circle lanserar nu Elbilsakuten med syftet att utbilda det svenska folket och höja kunskapen kring de laddbara fordonen och laddinfrastrukturen genom att ta emot folkets frågor på Facebook.

Redan idag finns över 28 000 laddbara bilar i Sverige. Undersökningar visar att svenska folket är positivt inställda till elbilen och en stor andel överväger att köpa en elbil eller en laddhybrid vid nästa bilköp. Trots detta går omställningen till en elektrifierad fordonsflotta trögt. Ett stort hinder är okunskap, osäkerhet och gamla myter som lever kvar. Elbilsakuten är ett virtuellt medborgarkontor som skapats för att utbilda det svenska folket och slå hål på de gamla myterna. Power Circle, som driver sidan, har en lång erfarenhet och en stor kunskap inom området som de nu hoppas kunna förmedla.

Så fungerar Elbilsakuten

Elbilsakuten kommer i första hand finnas på Facebook, nära svenska folket. På vår sida kommer du som journalist, politiker, fordonsansvarig, miljöstrateg eller privatperson kunna ställa alla dina frågor om laddbara bilar och laddinfrastruktur. Ingen fråga är för svår för oss, dessutom är vi oberoende i branschen, så du kan lita på att du alltid kommer få ett ärligt och korrekt svar. Besök Elbilsakuten redan idag på http://www.facebook.com/Elbilsakuten

En del av ett nordiskt samarbete, med stöd från EU

Initiativet är en del i projektet samnordiskt sekretariat för e-mobilitet i ÖKS-regionen som drivs i samarbete med Dansk Elbil Alliance och Norsk elbilforening och som delfinansieras av Interreg-Öresund-Kattegat-Skagerak.


Samnordiskt sekretariat för e-mobilitet i ÖKS-regionen

Projektet syftar till att öka kompetensen kring e-mobilitet i Öresund-Kattegatt-Skagerak-regionen genom att hjälpa kommuner och regionala myndigheter med assistans och rådgivning, och därigenom säkra implementering av planer, strategier och avtal om e-mobilitetslösningar i kommunerna. I projektet ingår, förutom att agera medborgarkontor, även att samla ihop goda exempel från de tre länderna, skapa nätverk för erfarenhetsutbyte, rådgivning genom besök hos kommuner och regionala myndigheter samt att ta fram en samling som visar på förutsättningar och hinder för utveckling av e-mobilitet i de olika regionerna.

För mer information, kontakta:

Mazdak Haghanipour, Sakkunnig Elbilar & Laddinfrastruktur, Power Circle AB+46 (0)72-732 48 11, mazdak.haghanipour@powercircle.org

Om Power Circle

Power Circle är elkraftbranschens intresseorganisation, främst verksam inom områdena smarta nät, e-mobility och förnybar energi. Organisationen har ett 40-tal partnerföretag, som alla vill vara med och driva utvecklingen inom branschen framåt. Ett brett nätverk, engagerade partnerföretag och expertkunskaper inom våra områden samlas under parollen "Electricity for sustainable energy".

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.