Följ Power Circle

Power Circle värvar sakkunnig e-mobility

Nyhet   •   Jun 29, 2018 10:06 CEST

Daniel Kulin, sakkunnig e-mobility Power Circle

Power Circle, elkraftsbranschens intresseorganisation för framtidsfrågor rekryterar Daniel Kulin, senast analytiker på energimyndigheten. Daniel har lång erfarenhet av policyarbete rörande energiomställningen med framtidsfrågor som specialområde.

- Det ska bli oerhört spännande att få jobba på en organisation där omställningens nyckelfrågor är i fokus och drivkraften är att förändra världen till det bättre. Jag tar med mig mina breda erfarenheter av att jobba med omställningen och kommer att hjälpa medlemsföretagen att lyfta hur transportsektorn kan elektrifieras, säger Daniel Kulin, sakkunnig e-mobility på Power Circle.

På energimyndigheten har Daniel varit med och tagit fram investeringsbidragen för solceller och batterilager. Han har också jobbat med att beskriva investerarmarknaden för sol, vind och batterilager för att kunna förbättra prognosmodellerna.

- Jag är glad att vi lyckades värva Daniel och ser fram emot att Power Circles kompetenta och energiska team stärks ytterligare. Nu kan vi fortsätta att utveckla verksamheten och nätverket i takt med de stora pågående omställningarna inom energi och transport och flytta fram vissa positioner i policyfrågor säger Olle Johansson, vd Power Circle.

Daniel är ingenjör och ekonom från Umeå universitet och återfanns tidigare i karriären som projektledare i världens största vindkraftprojekt Markbygden. För att flytta fram positionerna i frågor som rör elektrifieringen kommer Daniel jobba med transformativa policys och visa hur ökad användning av förnybar el i många sektorer kan öka samhällets resurseffektivitet.

- Förnybar el och energi är inte samma sak. Stegvisa förbättringar i transportsystemet såsom skärpta utsläppskrav eller högre energieffektivitet, kan bara ta oss "så långt". Politiska beslut som verkar transformativt på samhället t.ex. utbyggnad av laddinfrastruktur eller exklusiv rätt för elbilar att köra i miljözoner kommer att få ett mycket större genomslag och driva omställningen mer kostnadseffektivt avslutar Daniel.

För mer information, kontakta;

Olle Johansson, vd Power Circle AB, +46 70 791 29 62, olle.johansson@powercircle.org

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.