Följ Power Circle

E.ON nytt partnerföretag i Power Circle

Pressmeddelande   •   Mar 08, 2016 15:16 CET

E.ON, ett av de ledande energibolagen på den nordiska marknaden, har nyligen beslutat att bli partnerföretag i Power Circle. Power Circle består av ett 40-tal partnerföretag och verkar för hållbar utveckling genom elektrifiering. Bland partnerföretagen finns kraftbolag, teknikleverantörer, lärosäten med flera.

Det pågår en tydlig omvandling av energimarknaden och ett nytt energilandskap växer fram. Detta märks tydligt hos E.ON, som nyligen tagit ett strategiskt beslut att dela bolaget i två delar. E.ON kommer att fokusera på innovativa kundlösningar, förnybar energi och distribution av el genom smarta elnät. Det nya bolaget kommer att fokusera på konventionell elproduktion, energihandel, och olje- och gasutvinning. Som ett led i satsningarna på bland annat smarta elnät och laddinfrastruktur har E.ON beslutat att blir partnerföretag i Power Circle.

Kundfokus och hållbarhet är centrala begrepp för E.ON. Att bli partnerföretag i Power Circle känns därför logiskt och rätt, säger Jonas Abrahamsson, koncernchef E.ON Sverige.

Olle Johansson, VD för Power Circle ser E.ON välkommet och spännande tillskott:

Partnerskapet med E.ON är viktigt för Power Circle, och stärker oss i vårt arbete att samla den nya energibranschen. Tack vare E.ONs nya och väl genomtänkta vägval kommer de bidra med nya perspektiv och komplettera vårt nätverk av ledande aktörer inom elområdet. Med deras ökade satsningar på demonstration av teknik, både genom en ny satsning på laddinfrastruktur och ett nystartat mikronätsprojekt kan vi tillsammans dra lärdomar och påverka utvecklingen mot ett hållbart samhälle genom elektrifiering, och jag ser fram emot ett givande samarbete, säger Olle Johansson.

På Power Circle Summit, som arrangeras den 15 mars i Stockholm, kommer E.ONs VD Jonas Abrahamsson att berätta mer om E.ONs strategiska val och satsningar framöver. Läs mer på pcsummit.se.

Om E.ON;

E.ON är ett av de stora energibolagen på den nordiska marknaden. E.ON i Sverige producerar och levererar energi i form av el, gas, värme, kyla och avfallsbehandling samt energirelaterade tjänster till cirka en miljon kunder.

E.ON Sverige, där även Danmark ingår, består av 30 dotterbolag, har cirka 3 300 medarbetare och en nettoomsättning på 34 miljarder kronor (2014). Huvudkontor ligger i Malmö, men verksamhet och kunder finns i större delen av Sverige samt i Danmark.

E.ON Sverige ingår sedan maj 2001 i den tyska E.ON-koncernen (noterad på börsen i Frankfurt). E.ON-koncernen har bolag i främst Europa, men även verksamhet i USA, Turkiet och Brasilien. E.ON har sitt huvudkontor i Düsseldorf i Tyskland, omsätter cirka 112 miljarder euro, har 33 miljoner kunder och cirka 58 000 medarbetare.

Om Power Circle;

Power Circle samlar den nya energibranschen kring viktiga framtidsfrågor. Tillsammans med de över 40 partnerföretagen verkar Power Circle för hållbar utveckling genom elektrifiering. Bland partnerföretagen finns kraftbolag, teknikleverantörer, konsulter, lärosäten och andra organisationer. Verksamheten inriktas på nätverk, kunskapsspridning, samverkan och demonstration inom framtidsfrågor såsom e-mobility, smarta nät och energilager samt förnybar energi.

För mer information, kontakta;

Olle Johansson, VD Power Circle AB, +46 (0)70-791 29 62, olle.johansson@powercircle.org

Karin Waldén, Head of Sustainable transports, E.ON Sverige AB, +46 (0)725-156878, Karin.walden@eon.se

Power Circle är elkraftbranschens intresseorganisation, främst verksamma inom områdena smarta nät, e-mobility och förnybar energi. Organisationen har ett 40-tal partnerföretag, som alla vill vara med och driva utvecklingen inom branschen framåt. Ett brett nätverk, engagerade partnerföretag och expertkunskaper inom våra områden samlas under parollen "Electricity for sustainable energy". Intresserar detta ditt företag? Välkommen att kontakta oss om partnerskap!


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://press.powercircle.org/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.