Följ Power Circle

Energiminister Ibrahim Baylan åter till Power Circle Summit

Pressmeddelande   •   Apr 17, 2015 09:39 CEST

Nu har energiminister och ansvarig för Energikommissionen, Ibrahim Baylan åter valt att tala i samband med Power Circle Summit i Göteborg den 5 maj 2015. Konferensen har fokus på frågor om hur ny teknik nära kund och inom förnybart kan bygga det nya energisverige.

Energiministern kommer att tala om Sveriges väg till en hållbar energiförsörjning och den nya teknikens roll. Några steg längs denna väg har redan tagits i och med att regeringen har tillsatt den parlamentariska Energikommissionen för att arbeta för att Sverige på sikt ska ha 100 % förnybar energi, ett blocköverskridande samarbete för att samverka i framtidens energifrågor.

Energimarknaden är på väg in i ett nytt läge där både de nya och redan etablerade energikällor kämpar om allt färre andelar. Parallellt med detta ökar konsumenternas möjligheter att bli intelligenta elanvändare och producenter med hjälp av ny energiteknik och digitala lösningar. Detta ökar behovet av att samverka över traditionella branschgränser.

Inbjudna till konferensen är ledande personer från flera viktiga aktörsgrupper, etablerade såväl som nya, inom IT, fastighet, industri, energi samt viktiga representanter från energianvändarna.

– Power Circle samlar de viktigaste aktörerna kring framtidens energifrågor och hållbar användning av el. Vi står inför ett nytt energilandskap, med stora förändringar avseende både produktion och användning av el. Rätt hanterat erbjuder dessa förändringar stora möjligheter. Power Circle Summit är ett naturligt forum för oss att samla berörda beslutsfattare för diskussion om dessa spännande frågor, säger Olle Johansson, VD Power Circle.

Power Circle Summit arrangeras av Power Circle, Svenska Mässan och Business Region Göteborg och har i år Energimyndigheten och IT&Telekomföretagen som samarbetspartners.

Se Baylans tal från förra årets konferens här. https://youtu.be/POC72LYRvN0

För fler frågor gällande Power Circle Summit:

Malin Hansson, projektledare Power Circle

+46 (0)70-280 3161, malin.hansson@powercircle.org

Annika Persson, Svenska Mässan

+46 (0)31-708 80 43, annika.persson@svenskamassan.se 

Besök konferenesens hemsida: 

www.pcsummit.se

Power Circle är elkraftbranschens intresseorganisation, främst verksamma inom områdena smarta nät, e-mobility och förnybar energi. Organisationen har ett 40-tal partnerföretag, som alla vill vara med och driva utvecklingen inom branschen framåt. Ett brett nätverk, engagerade partnerföretag och expertkunskaper inom våra områden samlas under parollen "Electricity for sustainable energy". Intresserar detta ditt företag? Välkommen att kontakta oss om partnerskap!

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://press.powercircle.org/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.