Följ Power Circle

Energimyndigheten prisar Sveriges bästa energiinnovation

Pressmeddelande   •   Feb 05, 2016 10:04 CET

Den 15 mars har 10 svenska innovatörer inom energiteknik möjlighet att vinna 100 000 kronor i stöd för fortsatt utveckling. Anmälan till årets innovationsrace på Power Circle Summit är nu öppen.

Power Circle Summit är energisektorns viktigaste mötesplats för kunskaps- och idéutbyte mellan framtidens aktörer på energimarknaden. Ett stående inslag i konferensen är det innovationsrace som Energimyndigheten håller i, där ett antal nya innovationer presenteras och demonstreras. I år kommer 10 energiinnovationer att väljas ut och under dagen koras en vinnare som får motta ett pris på 100 000 kronor.

– Innovationsracet är ett mycket uppskattat inslag i programmet och därför har vi i år satsat extra mycket på att lyfta fram några av de mest spännande innovatörerna som vi tror blir nästa generations game changers på energimarknaden, säger Olle Johansson, VD för Power Circle.

Anmälan är öppen för alla och bidrag utvärderas kontinuerligt. 10 innovatörer kommer att bjudas in för delta dels i konferensens utställning och dels i ett pitchförfarande där publiken röstar fram 3 finalister enligt kriterierna innovationshöjd, affärspotential och möjlighet att bidra till utvecklingen mot ett hållbart energisystem. Vinnaren utses därefter av en jury. I den ingår Energimyndighetens generaldirektör Erik Brandsma.

– Ska vi skapa ett långsiktigt hållbart samhälle är innovationer en av de viktigaste framgångsfaktorerna, säger Energimyndighetens generaldirektör Erik Brandsma. Omvärlden har förändrats, nya internationella avtal har kommit på plats, och vi vet att bra innovationer kommer att hitta sina marknader. Jag ser därför verkligen fram emot att dela ut pris till årets vinnande företag.

Power Circle Summit 2016 arrangeras av Power Circle, Svenska Mässan och Energimyndigheten i samarbete med KIC InnoEnergy, Teknikföretagen, Business Region Göteborg och Kraftkvinnorna.

Mer information om programmet samt anmälan till innovationsracet finns här:

www.pcsummit.se

Följ oss gärna på @PCSummit_se och via #PCSummit16.


För mer information, kontakta gärna:

Malin Hansson, Power Circle 

070-280 31 61, malin.hansson@powercircle.se,  

Andreas Stubelius, Energimyndigheten

016-544 21 99, andreas.stubelius@energimyndigheten.se

Anmälan till innovationsracet:

Ola Lundqvist, Svenska Mässan

0708-80 80 90, ola.lundqvist@svenskamassan.se

Bild: Svenska Mässan

Power Circle är elkraftbranschens intresseorganisation, främst verksamma inom områdena smarta nät, e-mobility och förnybar energi. Organisationen har ett 40-tal partnerföretag, som alla vill vara med och driva utvecklingen inom branschen framåt. Ett brett nätverk, engagerade partnerföretag och expertkunskaper inom våra områden samlas under parollen "Electricity for sustainable energy". 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.