Följ Power Circle

Garo nytt partnerföretag i Power Circle

Pressmeddelande   •   Okt 08, 2013 07:00 CEST

En av Sveriges största tillverkare och leverantörer av laddningsinfrastruktur, Garo AB i Gnosjö, har ansökt om, och beviljats, partnerskap i Power Circle. Power Circle är elkraftbranschens intresseorganisation, med mer än 40 partnerföretag i branschen. Tillsammans med partnerföretagen verkar Power Circle för hållbar utveckling genom elektrifiering. Bland partnerföretagen finns kraftbolag, teknikleverantörer, konsulter, lärosäten och andra organisationer. Verksamheten inriktas på framtidsfrågor inom branschen, främst e-mobility, smarta nät och förnybar energi.

Garo AB är ett anrikt privatägt företag, grundat 1939 med säte i Gnosjö. Garo utvecklar, tillverkar och marknadsför ett brett sortiment produkter för elinstallationsmarknaden, bland annat laddinfrastruktur för elfordon.

-  Vi är glada att Garo valt att ansluta sig till Power Circle. De arbetar aktivt med laddinfrastruktur för elfordon, de har ett bredd sortiment och mångårig kunskap på området. Inom Power Circle finns nu de flesta av leverantörerna av laddinfrastruktur i Sverige. Detta stärker vår röst i dessa frågor och jag hoppas att vi gemensamt kan öka intresset och kunskapen om laddinfrastruktur, säger Olle Johansson, VD för Power Circle.

Garo har under flera år utvecklat och levererat lösningar för laddning av elfordon. För att skapa förutsättningar för en framgångsrik introduktion av elfordon krävs också satsningar som möjliggör laddning. Att engagera sig i Power Circle var därför ett enkelt beslut, inom organisationen finns många aktörer inom e-mobility och för att lyckas med introduktionen krävs samverkan.  

-  Det märks tydligt att vi är på väg in i en ny fas när det gäller elfordon och laddinfrastruktur. Power Circle är ett viktigt forum för oss att engagera oss i, och vi tror att samverkan är viktig för en framgångsrik introduktion av elfordon. Efterfrågan på laddstolpar ökar i rask takt och flera kunder efterfrågar laddare med den nya Typ 2/Mod 3 kontakten samt med inbyggt kommunikation. Under hösten introducerar Garo ett nytt program av ”smarta” kommunicerande mod 3 laddare, säger Ingvar Grundborg, försäljningschef för laddstationer på Garo.

För mer information, kontakta;

Olle Johansson, VD Power Circle AB

+46 (0)70-791 29 62, olle.johansson@powercircle.org

Ingvar Grundborg, försäljningschef eluttag och laddstationer, Garo AB

+46 (0)70-658 01 65, ingvar.grundborg@garo.se


Power Circle är elkraftbranschens intresseorganisation, främst verksamma inom områdena smarta nät, e-mobility och förnybar energi. Organisationen har ett 40-tal partnerföretag, som alla vill vara med och driva utvecklingen inom branschen framåt. Ett brett nätverk, engagerade partnerföretag och expertkunskaper inom våra områden samlas under parollen "Electricity for sustainable energy". Intresserar detta ditt företag? Välkommen att kontakta oss om partnerskap!


Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.