Följ Power Circle

Innovationer revolutionerar energimarknaden

Pressmeddelande   •   Nov 19, 2015 09:17 CET

På senare tid har vi bevittnat en stark global trend på energiområdet där tillämpning av förnybar energi, effektiv användning och digitalisering leder till långtgående förändringar av hela energimarknadens funktion. Användarna tar för sig av den nya tekniken och nya spelare gör entré i energimarknaden. Samtidigt får aktörerna i de traditionella centrala ledningsbundna energisystemen arbeta med vikande lönsamhet och tillbakagång. 

Under temat ”Innovationer revolutionerar energimarknaden” kommer diskussioner om energimarknadens snabba förändring att stå i fokus i samband med konferensen Power Circle Summit den 15 mars 2016 på Münchenbryggeriet i Stockholm

Kundbehoven från den gamla energivärlden ersätts med nya och aktörernas förmåga att skapa nya värden för framtidens energimarknad är det enda som kan skapa fortsatt framgång. Detta kan kort sammanfattas med ordet Innovation.

- Elnäten och vattenkraften som lyfts upp i debatten upp som de viktigaste spelarna i det framtida energisystemet får nu konkurrens av Teslas billiga PowerWall. Om systemet fortsätter att beskatta överskott av sol och vind som levereras via elnätet så kommer vi se en utveckling där allt fler fastighetsägare köper batterier och på sikt kanske till och med kopplar bort sig från elnätet. Detta stör och kan hota system som i debatten framställs som beständiga, säger Tomas Kåberger, moderator för konferensen med många perspektiv på energivärlden.

På konferensen kommer diskussionen att föras med både etablerade och med nya aktörer om deras syn på att driva innovation och förnyelse. Viktiga frågor som konferensen belyser är: 

• ”Game changers” som är på väg in i energimarknaden
• Samspelet mellan nya och etablerade aktörer inom innovation och affärsutveckling
• Slutanvändarnas roll i innovationsprocessen
• Finansiering av utvecklingen innan kunderna köper produkterna

Talar gör bland andra:
Ibrahim Baylan, Sveriges energiminister; Erik Brandsma, generaldirektör, Energimyndigheten; Elisabeth Harstad, Executive Director Advisory, DNV GL och Diego Pavia, CEO, KIC InnoEnergy.

Power Circle är elkraftbranschens intresseorganisation, främst verksamma inom områdena smarta nät, e-mobility och förnybar energi. Organisationen har ett 40-tal partnerföretag, som alla vill vara med och driva utvecklingen inom branschen framåt. Ett brett nätverk, engagerade partnerföretag och expertkunskaper inom våra områden samlas under parollen "Electricity for sustainable energy". Intresserar detta ditt företag? Välkommen att kontakta oss om partnerskap!

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks <a href="http://press.powercircle.org/se/about/terms-and-conditions/privacy_policy">Integritetspolicy</a>.