Följ Power Circle

Öresundskraft nytt partnerföretag i Power Circle

Pressmeddelande   •   Mar 26, 2014 07:00 CET

Ytterligare ett av Sveriges största regionala energibolag, Öresundskraft, har beslutat att bli partnerföretag i Power Circle. Power Circle är elkraftbranschens intresseorganisation, med mer än 40 partnerföretag i branschen. Tillsammans med partnerföretagen verkar Power Circle för hållbar utveckling genom elektrifiering. Bland partnerföretagen finns kraftbolag, teknikleverantörer, konsulter, lärosäten och andra organisationer. Verksamheten inriktas på nätverk, samverkan och demonstration inom framtidsfrågor såsom e-mobility, smarta nät och förnybar energi.

Öresundskraft är ett kommunalt energibolag, ett av de största i Sverige, med visionen ”Energi för en bättre värld. Kraft för regionen”.  

– Det är mycket glädjande att Öresundskraft blivit partnerföretag. Det är precis denna typ av företag som Power Circle ska samla, som driver på utvecklingen, testar nya lösningar och visar ett ledarskap i omställningen mot ett hållbart samhälle. Här är elens roll självklar, och det visar Öresundskraft bland annat genom ambitiösa satsningar på elektrifierade fordon. Genom sitt agerande har man fått upp dessa frågor på agendan i regionen, säger Olle Johansson, VD för Power Circle.

Öresundskraft har ett av Europas modernaste kraftvärmeverk, och var först i Sverige med sin “solbilspool”. Man har också engagerat sig i utbyggnaden av laddningsinfrastruktur i regionen, för att möjliggöra hållbar mobilitet. Att engagera sig i Power Circle var därför ett enkelt beslut, inom organisationen finns många aktörer inom e-mobility och för att lyckas med introduktionen krävs samverkan.  

– Hållbara transporter är en grundsten i det framtida energisystemet. Det handlar dels om en bred introduktion av elbilar med utbyggd laddinfrastruktur, dels om biogas och naturgas till tunga fordon och fartyg.  Det här är samverkande verktyg för ett hållbart transportsystem och som vi investerar i. Det gör det naturligt för oss att gå in som partner i Power Circle, säger Öresundskrafts VD Anders Östlund.

För mer information, kontakta;

Olle Johansson, VD Power Circle AB, +46 (0)70-791 29 62, olle.johansson@powercircle.org

Anders Östlund, VD Öresundskraft, +46 (0)70-418 30 80, anders.ostlund@oresundskraft.se

Foto: Timo Julku

Power Circle är elkraftbranschens intresseorganisation, främst verksamma inom områdena smarta nät, e-mobility och förnybar energi. Organisationen har ett 40-tal partnerföretag, som alla vill vara med och driva utvecklingen inom branschen framåt. Ett brett nätverk, engagerade partnerföretag och expertkunskaper inom våra områden samlas under parollen "Electricity for sustainable energy". Intresserar detta ditt företag? Välkommen att kontakta oss om partnerskap!


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Agree With Privacy Policy