Följ Power Circle

Power Circle gör premiär i Öresund Electric Car Rally (OECR)

Pressmeddelande   •   Maj 31, 2013 17:45 CEST

Den 1-2 juni deltar Power Circle i elbilsrallyt OECR, för första gången. Rallyt är en av Europas största elbilstävlingar, som går genom två länder. Bo Normark och Olle Johansson kör en Volvo V60 D6 Plugin-hybrid. Starten sker på lördag morgon i Köpenhamn.

OECR är en tvådagarstävling i två länder för elbilar och plugin-hybrider. Tävlingen körs den 1–2 juni och är öppen för alla – privatpersoner, företag, organisationer. Bara de har tillgång till ett elfordon. Tävlingen genomförs på sträckan Köpenhamn-Helsingör-Helsingborg-Malmö. Den tredje upplagan av OECR har dagen innan start 60 anmälda ekipage, som samlas i Köpenhamn på fredagskvällen för uppladdning av batterierna. I startfältet finns bland annat deltagare som Tina Thörner och Åsa Romson.

-  Det ska bli mycket spännande att delta för första gången i OECR. Tävlingen är ett roligt initiativ som möjliggör att marknadens alla elbilsmodeller visas upp på ett och samma ställe, samtidigt som det finns många rutinerade elbilsförare på plats som kan vittna om hur det är att äga och köra ett elfordon i vardagen. Rallyt sänder också en signal om att det är hög tid för Sverige att börja fundera över hur elektrifierade fordon ska användas framöver för att nå målen om en fossiloberoende fordonsflotta till 2030, och inte minst också börja planera för en utbyggnad av laddinfrastruktur för dessa fordon, säger Olle Johansson, projektledare på Power Circle.

Inför rallyt anordnade Öresundskraft ett seminarium om e-mobility i Helsingborg på fredagen, där Power Circles VD, Bo Normark, var moderator och föredragshållare.

-  Jag tycker seminariet var mycket lyckat och resulterade i bra diskussioner. Det är uppmuntrande att höra att det finns mycket planer för elfordon i Helsingborg och Skåne. Men samtidigt kan jag konstatera att det satsas för lite på laddinfrastruktur för fordonen. Här kan kommunerna vara en katalysator, i samverkan med fastighetsägare, energibolag och andra lokala aktörer. Nu ser jag fram emot att rallyt ska börja, första anhalt är Köpenhamn för uppladdning av batterierna inför starten imorgon, säger Bo Normark, VD för Power Circle.

Bakom OECR står projektet E-mission, som sprider kunskap om elfordon hos allmänhet, politiker och näringsliv i Öresundsregionen.

Samtliga bilar som deltar i tävlingen kommer att finnas uppställda på Hamntorget i Helsingborg på lördag eftermiddag samt i Västra hamnen i Malmö på söndag eftermiddag för den nyfikne.

Mer information om rallyt finns på www.oecr.org.

Mer information om Power Circle finns på www.powercircle.org.

Kontaktperson: Olle Johansson, Projektledare, Power Circle. 070-791 29 62, olle.johansson@powercircle.org.


Power Circle är elkraftbranschens intresseorganisation, främst verksamma inom områdena smarta nät, e-mobility och förnybar energi. Organisationen har ett 40-tal partnerföretag, som alla vill vara med och driva utvecklingen inom branschen framåt. Ett brett nätverk, engagerade partnerföretag och expertkunskaper inom våra områden samlas under parollen "Electricity for sustainable energy". Intresserar detta ditt företag? Välkommen att kontakta oss om partnerskap!

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera