Följ Power Circle

Strategiska vägval för framtidens hållbara energimarknader - Power Circle Summit 6 november 2014

Pressmeddelande   •   Jun 12, 2014 07:00 CEST

Ett nytt forum för framtidens elmarknad kommer att presenteras på Svenska Mässan, Göteborg i början av november.

Konferensen Power Circle Summit handlar om hur ny teknik i form av förnybar elproduktion och smarta elnät snabbt förändrar elmarknaden samt kundernas möjligheter och beteenden. På Power Circle Summit presenteras bland annat den nationella handlingsplanen för smarta elnät tillsammans med flera intressanta lokala initiativ och nya tekniska lösningar.

Power Circle Summit är ett samarbete mellan Svenska Mässan, Business Region Göteborg och Power Circle. Temapartners är Energimyndigheten och Samordningsrådet för smarta elnät.

Talar gör bland andra:

Jonas Abrahamsson, VD och koncernchef, E. ON Norden, Tomas Kåberger, Professor i Industriell energipolicy vid Chalmers & ordf. i Japan Renewable Energy Foundation (moderator och föredragshållare) och Lotta Brändström, VD Göteborg energi.

Maria Khorsand, VD för Sveriges Tekniska Forskningsinstitut och rådets ordförande:

– Samordningsrådet för smarta elnät har varit verksamt i knappt två år, och under den här tiden har vi märkt att det saknas en arena som både lyfter teknik- och marknadsutveckling. Ny teknik och hur den implementeras kommer att spela en nyckroll för den framtida hållbara energimarknaden. Konferensen öppnar bland annat upp för diskussioner om hur detta bör göras för att skapa nytta för alla inblandade aktörer. Så, när Power Circle kom med sin idé och dessutom erbjöd oss att vara en av årets temaansvariga kändes det helt rätt.

Lotta Brändström, VD Göteborg Energi:

– Det är fantastiskt roligt att få välkomna Sveriges ledande personer inom energi- och fastighetsbranschen till Göteborg. Att strategiskt få angripa hållbarhetsutmaningen med framtidens innovativa lösningar känns stimulerande. Vi ser fram emot att lära oss massor och förhoppningsvis kan vi bjuda på en hel del utav våra egna initiativ inom till exempel hållbar stadsutveckling och elektrifiering av kollektivtrafik.

Tomas Kåberger, moderator för konferensen och aktiv i många roller i den nationella och internationella utvecklingen:

– Tekniska möjligheter och ekonomisk konkurrenskraft har utvecklats snabbt de senaste 1000 dagarna. Detta blir ett tillfälle diskutera konsekvenserna bland kunniga personer för att förstå vad man själv kan göra och för att hitta möjligheter till samarbeten.

www.pcsummit.se

För information, kontakta;

Malin Hansson, projektledare Power Circle AB

+46 (0)70-280 3161, malin.hansson@powercircle.org

Ola Lundqvist, Affärsansvarig Svenska Mässan

+46 (0)31-708 82 45, ola.lundqvist@svenskamassan.se

Power Circle är elkraftbranschens intresseorganisation, främst verksamma inom områdena smarta nät, e-mobility och förnybar energi. Organisationen har ett 40-tal partnerföretag, som alla vill vara med och driva utvecklingen inom branschen framåt. Ett brett nätverk, engagerade partnerföretag och expertkunskaper inom våra områden samlas under parollen "Electricity for sustainable energy". Intresserar detta ditt företag? Välkommen att kontakta oss om partnerskap!


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.