Följ Power Circle

Sveriges nya Energiminister Ibrahim Baylan till Power Circle Summit i Göteborg den 6 november!

Pressmeddelande   •   Okt 31, 2014 07:00 CET

Det är en stor ära att få välkomna vår nya energiminister, Ibrahim Baylan, till Power Circle Summit för att ta del i samtalet om strategiska vägval för framtidens hållbara energimarknad.

Regeringen skriver i sin regeringsförklaring att energipolitiken är avgörande för att bygga ett hållbart samhälle och att sysselsättningen i Sverige är helt beroende av att det finns en god och tillförlitlig tillgång till el till konkurrenskraftiga priser. Detta visar på att ett hållbart energisystem är mer aktuellt än någonsin!

Parterna bakom Power Circle Summit är stolta över få hälsa Sveriges nya energiminister Ibrahim Baylan välkommen till mötesplatsen för den nya energibranschen.

Power Circle Summit samlar nästa vecka landets viktigaste beslutsfattare, påverkare och vägvisare för att dela insikter om framtidens el- och energimarknad. Besökarna får på Power Circle Summit möjlighet att delta i debatten gällande utvecklingen av framtidens energisystem tillsammans med ledande innovatörer samt elanvändare från såväl fastighet och industri. Här kommer bland annat kundsidans nya behov att tas upp, samt hur de agerar och vilka önskemål de har för framtiden.

Temapartners för Power Circle Summit är Samordningsrådet för smarta elnät och Energimyndigheten, och de står även bakom delar av högaktuella seminariepunkter, se nedan. 
 


·  Samordningsrådet för smarta elnät lämnar under hösten in sin nationella handlingsplan för utvecklingen av smarta elnät i Sverige. Den tar bl. a upp hur smarta elnät ska implementeras i Sverige, vilka som blir de ledande aktörerna och hur de svenska energi- och miljömålen möjliggörs av detta. Vilka möjligheter och hinder finns? Flera av de allra mest initierade personerna bakom utredningen finns på plats för att presentera de viktigaste slutsatserna i handlingsplanen och diskutera hur smarta elnät ska bli en framgång för Sverige.

·  Energimyndigheten kommer att presentera en studie som beskriver villkoren för små och medelstora innovationsbolag inom miljöteknikområdet då de ska in på en marknad som ofta domineras av mycket stora aktörer. Hur ser villkoren ut, vilka problem och möjligheter möter de?

I samband med Power Circle Summit presenteras även en minimässa där ett antal nya energiteknikbolag kommer att visa upp sina innovationer i anslutning till konferensen.

Följ Power Circle Summit på twitter via @PCSummit_se och #PCSummit14


Om Power Circle Summit:
Energibranschen handlar inte längre bara om energi. De senaste åren har den både blivit bredare och större. Och under de kommande spås förändringstakten att öka ytterligare. För att främja framtiden och värna om hållbarhet i samhället är det viktigt att vi i den nya branschen engagerar oss tillsammans.

Power Circle Summit ska med jämna mellanrum samla landets viktigaste beslutsfattare, påverkare och vägvisare till att lyfta sina tankar kring innovationsteknik och strategi. Viktigt för vår gemensamma skull. Viktigt för hela landet.

Power Circle Summit arrangeras av: Power Circle, Svenska Mässan och Business Region Göteborg
Samarbetsparter: Energimyndigheten och Samordningsrådet för smarta elnät

För mer information, kontakta:

Malin Hansson, Projektledare Power Circle AB

+46 (0)70-280 31 61, malin.hansson@powercircle.org

(Foto från Socialdemokraterna.se)

Power Circle är elkraftbranschens intresseorganisation, främst verksamma inom områdena smarta nät, e-mobility och förnybar energi. Organisationen har ett 40-tal partnerföretag, som alla vill vara med och driva utvecklingen inom branschen framåt. Ett brett nätverk, engagerade partnerföretag och expertkunskaper inom våra områden samlas under parollen "Electricity for sustainable energy". Intresserar detta ditt företag? Välkommen att kontakta oss om partnerskap!


Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.