2019-09-16 15:43Blogg

Här träffar du Power Circle under hösten!

null

Hösten är fullspäckad med spännande konferenser, event och seminarier där branschen träffas för att slå sina kloka huvuden ihop och driva utvecklingen framåt! Power Circle medverkar vid ett flertal av dessa och här har vi sammanställt de tillfällen som du har chansen att träffa oss!

 

Så klarar det svenska energisystemet klimatmålen
26 september, Stockholm
Presentation av en ny rapport från IVAs Vägval för klimatet: Så klarar det svenska energisystemet klimatmålen. Anna Wolf, som medverkat i rapportens arbetsgrupp, presenterar dess observationer kring elsystem.
Läs mer och anmäl dig här

 

Solforum
8-9 oktober, Göteborg
Energimyndighetens årliga konferens som samlar forskning och utveckling kring solenergins roll i energisystemet. Power Circle arrangerar en del av konferensen, SamspEL Arena, där Anna Wolf modererar två paneldebatter bland annat om hur prognostisering av solel kan skapa en mer effektiv drift av elnätet. Även Johanna Lakso och Johanna Barr medverkar vid konferensen.
Läs mer och anmäl dig här

 

Utdelning av E-prize
10 oktober, Stockholm
Johanna Lakso har suttit i juryn och medverkar vid utdelningen av detta pris, som delas ut av Veckans Affärer och E.On. till "Sveriges mest innovativa energilösningar - inom förnybart, energieffektivisering eller hållbara transporter".
Läs mer och anmäl dig här

 

Framtidsspaning Fastighetsenergi
22 oktober, Stockholm
En konferensen kring fastigheter som samtidigt både använder och producerar energi, och som i år fokuserar på nya möjligheter och tankesätt för att säkra fastighetens effektbehov. Johanna Lakso föreläser om effekt och flexibilitet i framtidens elsystem.
Läs mer och anmäl dig här

 

Vind 2019
23-24 oktober, Stockholm
Nordens största årligen återkommande mötesplats för vindkraftsbranschen, med utställningshall och seminarieprogram. Johanna Lakso modererar samtal om stödtjänster från vind och slår hål på myter tillsammans med Lennart Söder från KTH.
Läs mer och anmäl dig här

 

Svenska Solelsmässan
29 oktober, Uppsala
Här samlas nationella och internationella företag, branschkollegor och beslutsfattare. Ta del av innovationer, utställare och föreläsningar om solel, energilagring och framtidens energisystem. Johanna Lakso föreläser om ett framtida elsystem med mycket förnybar energi och Daniel Kulin pratar om laddinfrastruktur och e-mobilitet.
Läs mer och anmäl dig här

 

eCar Expo
29 november – 1 december, Göteborg
eCar Expo är mässan som samlar huvuddelen av marknadens alla laddbara bilar samt det senaste i laddteknik och elförsörjning under ett och samma tak. 29 oktober är branschdag med seminarier och föreläsningar. Power Circle är medarrangör till mässan och ordnar ett seminarium där Daniel Kulin pratar om batterier – ”Räcker de till?”
Läs mer och anmäl dig här

 

CoordiNet Forum & SamspEL Arena
5 december, Stockholm
Power Circle och Energimyndigheten arrangerar tillsammans detta heldagsseminarium där du kommer ges möjlighet att reflektera kring olika lösningar på effektbrist, genom föreläsningar och i workshop-format. CoordiNet är ett projekt som siktar på att använda dagens elnät smartare genom att upprätta demonstrationsanläggningar med lokala marknadsplatser för effektivare användning av elnätet. SamspEL är Energimyndighetens forsknings- och innovationsprogram inom elsystemområdet. Mer information och anmälan kommer inom kort

Vi ses!Om Power Circle

Power Circle samlar den nya energibranschen kring viktiga framtidsfrågor. Tillsammans med de cirka 60 partnerföretagen verkar Power Circle för hållbar utveckling genom elektrifiering. Bland partnerföretagen finns energiföretag, teknikleverantörer, tjänsteföretag, lärosäten och andra organisationer. Verksamheten inriktas på nätverk, kunskapsspridning, demonstration och påverkan inom framtidsfrågor såsom framtidens elnät och energilager, elektrifiering av transporter samt förnybar energi.


Kontaktpersoner

Johanna Lakso
Verkställande Direktör
Johanna Lakso
Arbetar övergripande med framtidens elsystem, elektrifierade transporter och energilösningar med systemnytta