2018-10-23 10:08Blogg

Tre bra höstevent i el-Sverige

null

Hösten är både hatad och älskad. Oavsett vad du tycker om vardag, rutiner, svalare temperaturer, högre uppvärmningskostnad, påfyllnad i vattenmagasinen, färre soltimmar och bra vindkraftsproduktion har du tre spännande event att se fram emot tillsammans med Power Circle under hösten.

15/11 – Framtidens elsystem, Stockholm

Välkommen till en ny konferens där vi presenterar några av de mest spännande projekten just nu i det svenska elsystemet – såväl kommersiella som akademiska. Med Framtidens elsystem vill vi höja kunskapen i branschen genom att lyfta fram konkreta exempel på teknik och lösningar som bidrar till att framtidssäkra elsystemet. Dessutom bjuds på framtidsspaningar och inspirerande samtal om innovationskraft och framgångsrika samarbeten. Konferensen - arrangerad av Power Circle och Forum för smarta elnät - riktar sig till dig som arbetar på till exempel elnätsbolag, forskningsinstitut, fastighetsbolag, kommun eller myndighet.

Till program och registrering

Läs mer om hur Power Circle stärker elsystemforskning – och innovation

 

20/11 – Energy Storage Masterclass, Uppsala

I elnätet, skateboards, bilar och vindkraftsparker blir batterier en allt vanligare komponent för att öka värdet på tjänsten. 20:e november ordnar EUs innovationshub på energiområdet – InnoEnergy - en tredagars fördjupningskurs i batteriteknik på ångströmlaboratoriet i Uppsala. ”Battery Storage Masterclass” är för alla som vill fördjupa sin förståelse i batteriteknik – ett spännande område som utvecklas snabbt på både affärs- och tekniksidan. Kursen innehåller en mix av teori och praktik. Föreläsarna är från både industri och akademi och blandas med studiebesök. I kursen ingår bland annat studiebesök på Epiroc i Örebro och på Ångström laboratoriets Advanced Battery Centre.

Till program och registrering

30/11 – eCar Expo, Göteborg

Andelen laddbara bilar av de totala nyregistreringarna blev 12,1 % i september. Därmed behåller Sverige sin placering i ledarklungan i världen. Hela elbilsindustrin, politiker och nyfikna konsumenter samlas på eCar Expo i Göteborg den 30 november till 2 december. Power Circle är med på ett hörn när Nordens största elbilsmässa i år etablerar sig på Svenska Mässan. Mässan möter upp mot efterfrågan och fyrdubblar därmed sin kapacitet som mötesplats för den snabbt expanderade industrin kring laddbara elbilar.…

Mer information och registrering


Ämnen: Event

Om Power Circle

Power Circle samlar den nya energibranschen kring viktiga framtidsfrågor. Tillsammans med de cirka 60 partnerföretagen verkar Power Circle för hållbar utveckling genom elektrifiering. Bland partnerföretagen finns energiföretag, teknikleverantörer, tjänsteföretag, lärosäten och andra organisationer. Verksamheten inriktas på nätverk, kunskapsspridning, demonstration och påverkan inom framtidsfrågor såsom framtidens elnät och energilager, elektrifiering av transporter samt förnybar energi.


Kontaktpersoner

Anna Wolf
Vice VD & Expert Elsystem
Anna Wolf
Arbetar främst med frågor om energilager, elektrifiering, systemintegration, förnybar energi och flexibilitet mellan energisystem