2015-12-15 08:00Pressmeddelande

Filmlansering: Elbilsgenerationen provkör bensinbil

Den etablerade tekniken är ofta den norm mot vilken nya tekniker och produkter jämförs. När teknikskiften inleds kan etablerade normer utmanas. Just detta pågår nu inom transportsektorn, där elektrifiering är en tydlig trend för exempelvis personbilar och bussar. Power Circle med samarbetspartners har därför tagit initiativ till en film för att belysa exempel på reaktioner som skulle kunna uppstå om normen var en annan än den gällande. I filmen innebär det att eldrivna bilar utgör normen.

Varför tog Power Circle detta initiativ?

- Vi blev inspirerade av en text som publicerades på Tesla Club Swedens hemsida, som Tibor Blomhäll skrivit. När alternativ till den etablerade tekniken skapas, utmanas de grundvärderingar som skapat behoven av den gamla tekniken. Det är till exempel ganska märkligt att vi reflekterar så lite över att vi kör omkring i bullrande maskiner som dessutom genererar stora lokala utsläpp, när det finns ny teknik som inte skapar dessa problem, säger Olle Johansson, VD på Power Circle.

Vad hoppas ni på att uppnå?

- Vår förhoppning är att den som tittar på filmen ska lockas till att fundera över och ifrågasätta vad som är norm idag och varför. Genom att visa upp ett annat perspektiv hoppas vi att fler ska fundera över sitt val av drivmedel och teknik. Elbilar har många fördelar mot bilar med konventionella förbränningsmotorer, och det försöker vi synliggöra med denna film, fortsätter Olle Johansson.

Power Circle samlar partnerföretag med höga ambitioner att bidra till en hållbar samhällsutveckling genom el och elteknik. Bland partnerföretagen har ABB, Charge-Amps, Chargestorm, Elektroskandia, Fortum, Gävle Energi, Falu Energi & Vatten samt Mälarenergi varit med och finansierat initiativet.

Filmen lanseras idag (15 dec) och kan ses via denna länk.Om Power Circle

Power Circle samlar den nya energibranschen kring viktiga framtidsfrågor. Tillsammans med cirka 70 partnerföretag verkar Power Circle för hållbar utveckling genom elektrifiering. Verksamheten inriktas på nätverk, kunskapsspridning och påverkan inom framtidsfrågor som smarta elnät, energilager, elektrifierade transporter och förnybar energi.


Kontaktpersoner

Johanna Lakso
Verkställande Direktör
Johanna Lakso
Arbetar övergripande med framtidens elsystem, elektrifierade transporter och energilösningar med systemnytta