2024-09-18 10:32Pressmeddelande

Frukostseminarium: Framtidens partnerskap för effektiv elektrifiering

Partnerskap

Power Circle bjuder in till ett inspirerande frukostseminarium den 8 oktober kl 8.30-10 i samarbete med vår partner Cirio. Tillsammans ska vi utforska hur vi genom goda partnerskap kan skapa bättre förutsättningar för innovation och ökad hållbarhet.  

Hur kan nya spelregler och affärsmodeller förbättra kvaliteten och sänka kostnaderna för framtida elektrifieringsprojekt, samtidigt som hållbarhet och innovation främjas? Under detta seminarium kommer vi att undersöka möjligheterna och potentialen i att implementera relationsbaserade kontrakt mellan de aktörer som ska genomföra  elektrifieringen i samhället.  

– Energiomställningen är något vi behöver lyckas med tillsammans. Grunderna för samarbete och partnerskap regleras ofta av olika kontrakt och avtal. Det är därför viktigt att också fundera på om dessa är utformade på ett ändamålsenligt sätt och ger oss förutsättningar att uppnå en snabb elektrifiering, säger Johanna Lakso vd för Power Circle. 

Advokatfirman Cirio har i en rapport undersökt de brister som dagens traditionella affärsmodeller och avtal leder till samt vad det finns för alternativ. Bland annat undersöks fördelar med olika relationsbaserade kontrakt (t.ex. IPD, Alliance Contracting och Vested)  samt alternativa affärsmodeller och partnerskap. Under frukosten delar de med sig av hur relationsbaserade kontrakt kan implementeras i framtiden. 

Seminariet avslutas med en panel om framtidens partnerskap med aktörer som representerar både privat och offentlig sektor, samt både beställare och entreprenörer. 

Viktig information 

Frukostseminariet hålls både på plats på Biblioteksgatan 9 i Stockholm och digitalt via teams. Anmälan och ytterligare information om eventet hittar du här >>  


Om Power Circle

Power Circle samlar energibranschen kring viktiga framtidsfrågor. Tillsammans med våra cirka 100 partnerföretag verkar Power Circle för att accelerera den hållbara utvecklingen genom elektrifiering. Verksamheten inriktas på att bygga nätverk och kunskap inom framtidsfrågor som smarta elnät, flexibilitet, energilager och elektrifierade transporter.