2020-04-02 13:00Pressmeddelande

Power Circle Summit ställer inte in - utan om

Power Circle Summit, den ledande konferensen kring energibehovet i framtidens cirkulära samhälle, äger rum som planerat 6 maj. Men istället för att samla människor fysiskt blir hela mötet digitalt. – Vi ställer inte in, vi ställer om, förklarar Johanna Lakso, VD Power Circle

Årets Power Circle Summit skulle ägt rum på Münchenbryggeriet i Stockholm den 5–6 maj. Till följd av corona-pandemin kan det fysiska mötet inte äga rum som tänkt. De samverkande arrangörerna – Svenska Mässan, Power Circle, Energimyndigheten och EIT InnoEnergy – har ändå beslutat genomföra arrangemanget, fast i en annan form. Själva konferensdelen kommer att ske 6 maj och den digitala match-makingen mellan start-up företag och investerare sker 5. maj.

I svåra tider är det viktigare än någonsin att mötas och utbyta erfarenheter. Därför väljer arrangörerna att tillsammans samla branschen, visa viktiga lösningar och ge inspiration. I det utsatta läge som just nu råder görs konferensen dessutom tillgänglig helt kostnadsfritt. Programmet kondenseras och tempot höjs ytterligare under temat Smart elektrifiering för framtidens näringsliv och växande städer.

– Talarna och moderatorerna kommer finnas på plats så långt det går i vår studio där vi skapar en interaktiv livesändning. Interaktiviteten och studion blir nyckeln till upplevelsen och vi väljer att bryta ny mark istället för att ställa in, säger Daniel Kulin, ansvarig för konferensen på Power Circle.

Även det populära Innovationsracet, där utvalda finalister presenterar innovativa lösningar och affärsmodeller för ett hållbart energisystem, äger rum som planerat. Det ges också möjligheter till digital matchmaking med deltagande startups. Denna matchday anordnas av Ignite Sweden den 5 maj.

Förutom att mötesformatet förändras från fysiskt till digitalt blir det denna gång helt kostnadsfritt att följa och delta i årets Power Circle Summit.

Anmälan sker på hemsidan pcsummit.se, där också länken till konferensen presenteras.

Mer information om konferensen Power Circle Summit finns på pcsummit.se.

Alla de som redan köpt biljett kommer att bli kontaktade med information kring köpet och vad som gäller.Om Power Circle

Power Circle samlar den nya energibranschen kring viktiga framtidsfrågor. Tillsammans med cirka 70 partnerföretag verkar Power Circle för hållbar utveckling genom elektrifiering. Verksamheten inriktas på nätverk, kunskapsspridning och påverkan inom framtidsfrågor som smarta elnät, energilager, elektrifierade transporter och förnybar energi.


Kontaktpersoner

Johanna Lakso
Verkställande Direktör
Johanna Lakso
Arbetar övergripande med framtidens elsystem, elektrifierade transporter och energilösningar med systemnytta
Daniel Kulin
Tidigare anställd
Daniel Kulin
Arbetar med frågor om elektrifiering av transportsektorn, laddinfrastruktur, vehicle-to-grid, flexibilitet i transportsektorn