2024-08-20 09:47Nyheter

Anmäl dig till höstens workshops om flexibilitet!

workshops flexibilitet

Hur stora volymer av flexibilitet finns i elsystemet år 2030, och vilken roll ska det villkorade avtalet spela på framtidens elmarknad? Det är ämnena för två workshops som arrangeras av Power Circle inom ramarna för projektet FlexAbility i september. Välkommen med din intresseanmälan! 

Projektet FlexAbility, som drivs av Power Circle i samarbete med Uppsala universitet och Plexigrid, har pågått i snart ett år. Målet med projektet är bland annat att kartlägga potentialen för flexibilitet i elsystemet år 2030, samt vilka resurser som potentialen kommer från. Dessutom undersöker projektet hinder och målkonflikter för realiseringen av denna potential.  

Nu bjuder projektet in till två workshops, som ska bidra till att verifiera de antaganden som gjorts för flexibilitetspotentialer 2030, samt diskutera eventuella möjligheter och målkonflikter med flexibilitet som realiseras genom villkorade avtal. Båda tillfällena arrangeras digitalt, och är öppna för intresseanmälan. 

 

Workshop: Flexpotentialer 2030 

11 september kl. 14:00–16:00. 

 

Hur stora volymer av flexibilitet finns tillgänglig från olika resurser år 2030? Inför denna workshop har Power Circle tagit fram ett detaljerat diskussionsunderlag, i syfte att tillsammans med workshopdeltagarna verifiera de antaganden som gjorts inom projektet för att kartlägga volymerna. Till denna workshop söker vi deltagare med varierande och kompletterande kompetenser, för att säkerställa en mångsidig och givande diskussion. Antalet platser är därför begränsade, och deltagarna väljs ut av Power Circle. Deltagarna får ta del av diskussionsunderlaget i förväg.  

 

 

Workshop: Villkorade avtal 

26 september kl. 13:00–15:00. 

 

Villkorade avtal har blivit en central fråga för både nätägare och kunder som ansluter till elnätet. Avtalen erbjuder en möjlighet att ansluta fler användare trots begränsad kapacitet, men kan också skapa målkonflikter och utmaningar som behöver adresseras för att undanröja hinder för utvecklingen av flexibilitet. Vilken roll ska de villkorade avtalen spela på framtidens elmarknad? Till denna workshop söker vi en bredd av deltagare från olika nätbolag och olika sorters kunder. Workshopen är öppen, men vid anmälan erbjuds du också att på förhand anmäla intresse för att dela ditt eller din organisations perspektiv på villkorade avtal med workshopens deltagare. 

 



Om Power Circle

Power Circle samlar energibranschen kring viktiga framtidsfrågor. Tillsammans med våra cirka 100 partnerföretag verkar Power Circle för att accelerera den hållbara utvecklingen genom elektrifiering. Verksamheten inriktas på att bygga nätverk och kunskap inom framtidsfrågor som smarta elnät, flexibilitet, energilager och elektrifierade transporter.


Kontaktpersoner

Johanna Lakso
Verkställande Direktör
Johanna Lakso
Arbetar övergripande med framtidens elsystem, elektrifierade transporter och energilösningar med systemnytta
Elham Kalhori
Expert Elmarknader
Elham Kalhori
Arbetar med frågor om framtidens elsystem, flexibilitet och marknader.
Isak Vencu Öhrlund
Samhällspolitik och policy
Isak Vencu Öhrlund
Arbetar med elektrifieringen ur ett policy- och samhällsutvecklingsperspektiv, samt externa relationer och remisser.