2021-02-04 11:30Nyheter

Anmälan öppen för Power Circle Summit 2021

Power2U presenterar under Power Circle Summit 2020Power2U presenterar under Power Circle Summit 2020

Den 4 maj 2021 anordnas strategikonferensen Power Circle Summit för 10:e gången och idag öppnar anmälan. Årets tema är ”Connecting Energy” och konferensen genomförs digitalt med talare från fem kontinenter. Konferensen, som arrangeras av Svenska Mässan, InnoEnergy, Energimyndigheten och Power Circle, bjuder på innovationsrace, inspiration och insikter från energibranschen.  

Vår värld blir allt mer digital och sammankopplad. Energisystemet är den grundläggande infrastruktur som ska möjliggöra samhällets utveckling och näringslivets innovationer samtidigt som omställningen till ett fossilfritt samhälle pågår. Med allt fler uppkopplade produkter och tjänster och en mer dynamisk elmarknad skapas nya möjligheter för framtidens energisystem. 

- När våra energisystem kopplas upp och ihop kommer det att ske i samarbete med helt nya aktörer. Vi har bara det senaste året sett en rad spännande nyheter där oväntade aktörer ingår samarbeten för att möjliggöra omställningen till ett fossilfritt energisystem, säger Johan Söderbom, ansvarig för energilager och smarta elnät på InnoEnergy. 

Detta är några av tankarna bakom årets tema ”Connecting Energy”. Syftet är att utforska hur energisystem på olika sätt kan dra nytta av den sammankoppling som nu sker mellan energibärare, branscher, energisystem och människor. Programmet 2021 innehåller ett rekordstort antal internationella talare, beslutsfattare och ledande inspiratörer. Årets två Keynote Speakers, digitala transformationsexperten Märtha Rehnberg från DareDisrupt och Andreas Kuhlmann, chef på den tyska energimyndigheten DENA, kommer båda att prata om den omställning vi är mitt inne i.  

- Det är spännande att fundera på vart utvecklingen är på väg. Vad kommer omställningen till självkörande fordon eller en storskalig produktion av e-bränslen att innebära för energisystemet. Det är tydligt att digitaliseringen och energiomställningen både utmanar och skapar möjligheter, och detta är något vi i branschen behöver prata mer om, säger Johanna Lakso, vd på Power Circle. 

Idag öppnar anmälan till konferensen som kommer att arrangeras digitalt den 4 maj 2021. Som en del av programmet erbjuds för andra gången ett Case Marathon med exempel på konkreta lösningar, och givetvis är publikfavoriten Innovationsracet kvar där startups tävlar om bästa idé och totalt 175 000 kr i prispengar 

- På grund av det rådande läget har vi tagit beslutet att Power Circle Summit blir digital även 2021. Målet är liksom tidigare att skapa en framåtlutad mötesplats för dialog mellan energibranschens nyckelaktörer. En av årets nyheter är fler möjligheter till nätverkande mellan delegater och medverkande företag, vilket vi tror blir ett uppskattat inslag, säger Anna Jarnö, Business Manager för ELFACK och Power Circle Summit på Svenska Mässan. 

Mer information programmet och anmälan finns pcsummit.se.
Partners till Power Circle får rabatt om de anmäler sig med en kod som tillhandahålls av kansliet.

Banner Power Circle Summit 2021

Power Circle Summit är en årlig strategikonferens för tankeledande aktörer kring framtidens cirkulära energisamhälle. Här möts beslutsfattare, innovatörer, entreprenörer och strateger för att bilda en kunskapskrets av delade insikter – genom seminarier, diskussioner och interaktiva workshops. Med tydligt fokus på de disruptiva krafterna i ny teknik och växlande opinion strävar Power Circle Summit efter att bli den ledande tankesmedjan i sitt slag i Norden. 

Arrangörer av Power Circle Summit är Svenska Mässan, Power Circle, Energimyndigheten och EIT InnoEnergy. Mer information om konferensen Power Circle Summit finns på pcsummit.se. 

 Om Power Circle

Power Circle samlar den nya energibranschen kring viktiga framtidsfrågor. Tillsammans med cirka 90 partnerföretag verkar Power Circle för hållbar utveckling genom elektrifiering. Verksamheten inriktas på nätverk, kunskapsspridning och påverkan inom framtidsfrågor som smarta elnät, energilager, elektrifierade transporter och förnybar energi.


Kontaktpersoner

Johanna Lakso
Verkställande Direktör
Johanna Lakso
Arbetar övergripande med framtidens elsystem, elektrifierade transporter och energilösningar med systemnytta
Mårten Thorslund
Tidigare anställd
Mårten Thorslund

Arbetar övergripande med kommunikation, evenemang, projekt, hemsidor och andra publikationer.