2021-03-08 14:22Nyheter

Anmälan till Innovationsracet öppen

Nu är det populära Innovationsracet under strategikonferensen Power Circle Summit tillbaka. Fem finalister kommer att få tävla på Power Circle Summit 4 maj 2021 om första pris på 100 000 kronor, andra pris 50 000 kronor samt tredje pris 25 000 kronor. Dessutom delas det ut ett Kommersialiseringspris som innebär att vinnaren får ett betalt pilotprojekt med matchad kund!

– För att ha en chans att nå klimatmålen från Paris måste skala upp innovationer som ligger i linje med 1,5 grader. Därför anordnar vi ett innovationsrace på Power Circle Summit, för att öka de svenska energiföretagens aptit på innovation, säger Andreas Stubelius, senior affärsutvecklare på Energimyndigheten. 

2020 års 1:a pristagare var Celcibus som efter deltagandet har haft stor framgång: 

– Att vinna Innovationsracet 2020 var verkligen en fjäder i hatten för Celcibus. Tidigare hade vi verkat under radarn för de flesta i industrin, men i och med att vi vunnit Innovationsracet så kunde vi märka att vi hade mer tyngd i våra diskussioner med både potentiella kunder och finansiärer. Det innebar också startskottet på vår uppbyggnad av egna utvecklingsresurser, och rekrytering av starkt FoU team. Prispengarna i Innovationsracet gjorde det också möjligt för oss att anställa en marknadsanalytiker på deltid som har varit värdefull för att hitta både potentiella samarbetspartner och leverantörer, säger Patric Stafshede, CEO på Celcibus. 

Anmälan är öppen till 25 mars

Innovationsracet anordnas av Energimyndigheten tillsammans med InnoEnergy samt Ignite. Du som har en energiinnovation med hög potential att bidra till minskad klimatpåverkan är välkommen med en anmälan. Anmälan är öppen till 25 mars och alla företag som inkommer med bidrag granskas av representanter från Energimyndigheten, InnoEnergy och Ignite.

Till anmälan »

Finalister presenteras i april

Fem finalister kommer att presenteras i mitten av april och de kommer att få tävla om de tre prissummorna samt exponering digitalt. 

Utöver de fem finalisterna så kommer ytterligare 15 bolag att väljas ut för att delta i B2B matchmaking med potentiella kunder genom Ignite Sweden.

Fokus för tävlingen

Fokuset på årets tävling är "Innovativa lösningar och affärsmodeller som kan implementeras i energisystemet med direkt effekt". När bidragen granskas kommer juryn att titta på bland annat innovationshöjd, affärspotential och hur innovationen bidrar till ett hållbart energisystem.   

Det är också viktigt att deltagande företag i årets innovationsrace inte är en av de tre som var vinnare från Innovationsracet 2020.   

De tre vinnarna kommer att få värdefull feedback av en jury bestående av de mäktigaste personerna i branschen. Viktiga kriterier att tänka på när du lämnar in ditt bidrag är, Unicitet, skalbarhet, klimatpotential, energirelevans, kompetens, samt att du tillhör små- och medelstora företag, med färre än 250 anställda. 

Power Circle Summit är en årlig strategikonferens för tankeledande aktörer kring framtidens cirkulära energisamhälle. Här möts beslutsfattare, innovatörer, entreprenörer och strateger för att bilda en kunskapskrets av delade insikter – genom seminarier, diskussioner och interaktiva workshops. Med tydligt fokus på de disruptiva krafterna i ny teknik och växlande opinion strävar Power Circle Summit att vara den ledande tankesmedjan i sitt slag i Norden. 

Arrangörer av Power Circle Summit är Svenska Mässan, Power Circle, Energimyndigheten och EIT InnoEnergy. Mer information om konferensen Power Circle Summit finns på pcsummit.se.



Om Power Circle

Power Circle samlar den nya energibranschen kring viktiga framtidsfrågor. Tillsammans med cirka 90 partnerföretag verkar Power Circle för hållbar utveckling genom elektrifiering. Verksamheten inriktas på nätverk, kunskapsspridning och påverkan inom framtidsfrågor som smarta elnät, energilager, elektrifierade transporter och förnybar energi.


Kontaktpersoner

Johanna Lakso
Verkställande Direktör
Johanna Lakso
Arbetar övergripande med framtidens elsystem, elektrifierade transporter och energilösningar med systemnytta