2021-12-01 10:07Nyheter

Vi söker ny ansvarig för e-mobility

Vi söker nu en person till tjänsten som ansvarig för e-mobility med fokus på transportsektorns elektrifiering och integration i elnätet. Vi har flera projekt som ska startas upp under våren och söker en person med några års erfarenhet inom branschen som snabbt kan komma in i vår befintliga verksamhet och samtidigt bidra med nytänkande idéer. Har du någon i ditt nätverk som skulle passa, tipsa hen att söka!

Power Circle strävar efter att vara en tankeledande organisation för elektrifieringens framtidsfrågor. Just nu pågår stora förändringar i energisystemet när mer förnybart introduceras samtidigt som digitaliseringen möjliggör nya affärsmodeller och flera branscher, där ibland transportsektorn, fasar ut fossil energi till förmån för el.

Vi på Power Circle arbetar med att utforska och driva framtidsfrågor för elsystemet genom att driva projekt och ta fram och förmedla kunskap om ny teknik. Denna kunskap förmedlas sedan genom rapporter, faktablad, nyheter, seminarier och konferenser. Vi är ett stöd för vårt partnernätverk samtidigt som de är en källa till kunskap och perspektiv för oss. Tillsammans leder vi omställningen! 

Rollen innebär att du hjälper organisationen att utforska transportsektorns elektrifiering och integration i elnätet genom att delta i olika projekt, att skapa ny kunskap, att bedriva framgångsrikt påverkansarbete samt stödja våra partnerföretag med expertis. Rollen är bred och ger stort utrymme för egna initiativ och personlig utveckling. Vi på Power Circle vill ständigt röra oss framåt och utvecklas! 

Läs hela annonsen här >>

Ansvarsområden i korthet

Det som vår nya teammedlem skulle vara ansvarig för är: 

  • Sakexpertis inom e-mobility – Du ska bevaka och uppdatera dig om ditt sakområde, delta som expert i externa referensgrupper, kunna talara på konferenser och externa möten samt hålla kontakt med våra partnerföretag.  

  • Projektledning och kommunikation – Power Circle driver flera projekt och hemsidor och du kommer arbeta aktivt med att leda projekt samt att kommunicera vår kunskap i nyheter, rapporter och andra format. 

  • Prognoser och statistik om elfordon och laddinfrastruktur Power Circle presenterar varje månad statistik om utvecklingen av olika elfordon och laddinfrastruktur i Sverige. Detta är ett viktigt arbete som många i branschen använder sig av i sitt strategiska arbete framåt.   

Erfarenheter i korthet

Vi söker efter dig som vill vara en del av vårt arbete för framtidens hållbara energisystem och transportsektorns elektrifiering. Vi tror att du som söker är ingenjör och ett krav är att du har ca 2-3 års erfarenhet av att arbeta med e-mobility, det vill säga elektrifieringen av transportsektorn eller utbyggnad av laddinfrastruktur, gärna kopplat till integrationen i elsystemet.  

Med ett litet team letar vi efter någon som är driven och kan arbeta självständigt samtidigt som hen gärna ger stöd och feedback till kollegor. Som projektledare med mycket eget ansvar är det bra att vara strukturerad, noggrann och analytisk, samtidigt som arbetet med kommunikation och partnerkontakter ställer krav på förmågor som att kunna formulera sig tydligt och inspirerande, att kunna analysera information och förklara komplexa saker kortfattat. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att söka och driva projekt, samt vana av påverkansarbete.  

Tjänsten 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning. Power Circle har kontor i centrala Stockholm, men erbjuder goda möjligheter att arbeta på distans delar av arbetstiden. Power Circle arbetar aktivt med mångfald och jämställdhet inom teamet, vilket kommer att beaktas i rekryteringen.

Ansökan 

Rekryteringen sker löpande under december månad så vi ser gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Ansökan ska innehålla ditt CV, ett kort personligt brev samt en video på max en minut där du berättar om omställningen inom transportsektorn. Alla ansökningar hanteras konfidentiellt.

Skicka din ansökan till Anna Wolf via anna.wolf@powercircle.org under december månad. För frågor om tjänsten kan du kontakta Johanna Lakso eller Anna Wolf. 

Ladda ner och läs annonsen i sin helhet härOm Power Circle

Power Circle samlar den nya energibranschen kring viktiga framtidsfrågor. Tillsammans med cirka 100 partnerföretag verkar Power Circle för hållbar utveckling genom elektrifiering. Verksamheten inriktas på nätverk, kunskapsspridning och påverkan inom framtidsfrågor som smarta elnät, energilager, elektrifierade transporter och förnybar energi.


Kontaktpersoner

Johanna Lakso
Verkställande Direktör
Johanna Lakso
Arbetar övergripande med framtidens elsystem, elektrifierade transporter och energilösningar med systemnytta
Anna Wolf
Vice VD & Expert Elsystem
Anna Wolf
Arbetar främst med frågor om energilager, elektrifiering, systemintegration, förnybar energi och flexibilitet mellan energisystem